Jij wil straffeloos gezond snoepen? Dat kan!

Dat je op deze pagina terecht bent gekomen, vertelt mij dat ook jij van (h)eerlijke voeding houdt en dus ook van straffeloos gezond snoepen. Dat je respect hebt voor wat de natuur ons in al haar gulheid te bieden heeft aan overschotten en seizoensovervloed en voor alle energie die met de productie en distributie ervan gepaard gaat. Duidelijk is ook dat dat je niet alleen kiest voor zuivere smaken en ingrediënten van dichtbij, maar net als ik een avonturier bent en openstaat voor nieuwe ontdekkingen van spannende, harmonieuze smaakcombinaties.

Met Sam Serveert red ik niet alleen onbeminde fruit & groenten ‘met een hoek af’, maar ook seizoensgebonden overvloed, ten-minste-houdbaar-tot-producten en wat ik aan wildpluk noten, bloesems, bloemen, kruiden etc. vind. Denk maar aan de op korte termijn vaak veel te snel groeiende courgettes, tomaten, aardbeien, bessen in de zomer, hazel- en walnoten in de herfst of pompoenen in de winter.

Vanuit de inspiratie en het aanbod van het moment creëer ik er op ambachtelijke wijze exclusieve, (h)eerlijk gezonde, vitamine- en vezelrijke fruitknabbels mee met een harmonieus, erg gevarieerd smaakpalet. Ik verwerk bij voorkeur ingrediënten van biologische oorsprong en gebruik graag álles wat aan een vrucht, groente, plant, bloem eetbaar is, dus ook de klokhuizen & schillen. Het resultaat van m’n smaken goochelarij kan je onder andere proeven in mijn PJOERI’TEA en GRANOLA samenstellingen. Voor extra smaak, kleur en textuur gebruik ik voor m’n creaties naast gedroogde bloesems en bloemen zowel zelfgemaakte fruit- & groentepoeders als kruiden- & specerijenmengelingen. Die combinaties vind je vooral in m’n ROLLEBOLLEKES proteïneknabbels en in m’n PJOER FROET MAGIC fruitknabbels.

Omdat ik puurheid en zuiverheid heel belangrijk vind, gebruik ik geen artificiële smaak- & kleurmiddelen, bewaarmiddelen, additieven of toegevoegde suikers. Dé ingrediënten voor straffeloos gezond snoepen!

Door alles langzaam en op lage temperatuur in m’n droogoven te drogen krijgen vruchten die anders verloren zouden zijn gegaan niet alleen een zeer lange houdbaarheid. Het droogproces zorgt er ook voor dat voedzame vitamines grotendeels behouden blijven en vooral de essentie van de verwerkte vrucht overblijft: een ongekend pure en intense smaak.

Wist je trouwens dat drogen een van de oudste vormen van voedselbewaring is die al dateert van bij het ontstaan van de mensheid? Toen al legden de mensen vlees, dadels, druiven, zaden, eieren, rijst, kruiden, … te drogen in de zon om ze te kunnen meenemen tijdens hun omzwervingen. Grote voordeel is inderdaad dat het voedsel praktisch lichtgewicht wordt, een groot deel van de nutriënten, vitamines en vezels bewaard blijven én het eten dus heel lang houdbaar blijft. Die voordelen maken dat ook mijn creaties ideaal zijn voor bijvoorbeeld de wandelaars en trekkers onder jullie: met wat PJOER FROET op zak heb je een hapklare fruitmand mee, maar dan zonder het gewicht dat daar normaal gezien bij hoort.

Voedsel van biologische oorsprong redden en upcyclen tot lekkere knabbels is mijn manier om circulair met eten om te gaan. Zo draag ik mijn bescheiden steentje bij aan een duurzamere wereld. En jij helpt me daar een handje mee door van mijn creaties te genieten of ze zelf aan een dierbare te schenken.

Bedankt daarvoor en… veel ontdekkingsplezier gewenst,

Sam

PS: Ik ben echt benieuwd waarmee ik jou mag verrassen. Trouwens, wil je iemand anders laten straffeloos gezond snoepen met Sam Serveert’s eigenzinnige lekkernijen, dan verstuur ik het pakketje graag voor jou naar de persoon van je keuze. Misschien wil je de inspanningen van de vrijwilligers van je vereniging waarderen door hen deze (h)eerlijke smaaksensatie te geven? Of is je zoon of dochter jarig en wil je hen een gezond snoepalternatief bieden om uit te delen in de klas? Het kan ook zijn dat je nog een geschenk of traktatie voor een bijzondere feestdag of gelegenheid zoekt? Je vrienden of familie in de watten wil leggen… Ik hoor het graag van je. 

Met Sam Serveert heb ik geen fysieke winkel. Je kan het gezonde snoepgoed bestellen via m’n webwinkel, telefonisch op mijn gsm +32 (0)486/79 64 97 of via mail. Bedankt om me ook via die kanalen te contacteren als je grotere hoeveelheden wil bestellen. Offertes kunnen uiteraard opgemaakt worden.

Voorts kan je een deel van mijn creaties ondertussen ook vinden bij Biobes in Beernem, verpakkingsarme winkel Karmamarkt in het centrum van Brugge, op zaterdagen bij bioboerderij ‘t Ambrozijn en via het online platform ‘Local Food Works’ van Voedselteams vzw.

infusie thee van gered fruit PJOERI'TEA et verSCHIL

Pjoeri’tea fruit & kruiden infusie

ROLLEBOLLEKES, artisanaal gemaakte proteïneknabbels

Rollebollekes proteïneknabbels

Wil je af & toe zero waste tips, een gratis recept, uitnodigingen voor een workshop ontvangen?

Vul hieronder dan even je naam en e-mailadres in