Workshop ‘rauwe gefermenteerde siropen en fruitazijn leren maken’

Avansa Brugge Sint-Pieterskerklaan 5, Brugge

Straks is het zomer en kunnen we weer aan de slag gaan met een overvloed aan overheerlijke seizoensgroenten en fruit. Dikwijls worden deze verwerkt in gekende recepten: siropen, chutneys of confituren van. Doordat we de ingrediënten hiervoor moeten koken, vernietigen we jammer genoeg veel van de vitamines die we juist nodig hebben voor onze gezondheid. […]

Gezonde gummibeertjes maken van zelf geplukt fruit

Milieuboerderij Bezoekerscentrum Palingbeek Vaartstraat 7, Zillebeke, Belgium

Deze workshop is nog in volle voorbereiding, waardoor de exacte prijs nog niet vaststaat. Van zodra dit duidelijk is, wordt de prijs uiteraard meegedeeld. In deze verbindende (groot)ouder – (klein)kind workshop gaan we aan de slag met gered biologisch fruit. Met dit fruit maken we, op het ritme van het kind, gezonde en kleurrijke snoepfruitjes […]

Workshop Kombucha & andere ‘wilde’ sprankeldrankjes

Social Bar Pannenhuis Zandstraat 2, Brugge

In deze workshop leren we hoe we zowel Kombucha als mousserende drankjes maken op basis van de wilde gisten die van nature aanwezig zijn op de ingrediënten die we zullen gebruiken. Je leert niet alleen de basics over eerste en tweede fermentaties, over wilde gisten, maar ook hoe je een Kombucha zwam (SCOBY) verzorgt zodat […]

€49