Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zero waste kookworkshopreeks, deel 2, woensdag 8 november 2023

8 november, 2023 *14:00 - 17:00

€96

In samenwerking met Avansa Brugge en de Food Lab Sessions van het Brugs Food Lab organiseer ik de zero waste kookworkshopreeks ‘Intelligent zero waste koken maakt van jou een milieubewuste kok’, verspreid over 3 woensdagnamiddagen van 14u tot 17u. De sessies gaan door op woensdag 25 oktober, woensdag 8 november en woensdag 22 november. Dit is de tweede van een reeks van drie workshop namiddagen.

Tijdens deze workshop deel ik talloze tips, trucs en technieken rond intelligent, circulair koken. Ik licht toe hoe wild- en veldpluk ingrediënten passen in mijn filosofie tegen de voedselverspilling en geef praktische voorbeelden over hoe je de levensduur van (verlepte) groenten kunt verlengen, een techniek die je heel gemakkelijk thuis kan toepassen.

In het praktisch gedeelte van deze workshop gaan we aan de slag met oud brood omdat brood een van de meest weggesmeten ingrediënten is in Vlaamse huishoudens. We transformeren het tot gevarieerd lekkers, gaande van smeuïge kaasbolletjes, voedzame soep, groenterijke lasagna tot zelfs heerlijke wafels. 

Als voorproevertje op deze workshopreeks kan je je inschrijven op de gratis lezing ‘Wees een held met voeding’. Deze gaat door bij Avansa Brugge op woensdag 4 oktober 2023 van 19u tot 21u30. We bedanken je dat je je hiervoor op voorhand inschrijft; zo ben je zeker van jouw zero waste hapje en drankje!

Zowel Sam Serveert als Avansa Brugge zijn tegen sociale uitsluiting. Daarom voorzien we ook een sociale inschrijvingsprijs. Lees er hier meer over.

 

Organizers

Sam Serveert
Avansa Brugge
Brugs Food Lab

Venue

Avansa Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
Brugge, 8000
+ Google Map
View Venue Website