Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zero waste kookworkshopreeks, deel 3, woensdag 22 november 2023

22 november, 2023 *14:00 - 17:00

€96

In samenwerking met Avansa Brugge en de Food Lab Sessions van het Brugs Food Lab organiseer ik de zero waste kookworkshopreeks ‘Intelligent zero waste koken maakt van jou een milieubewuste kok’, verspreid over 3 woensdagnamiddagen van 14u tot 17u. De sessies gaan door op woensdag 25 oktober, woensdag 8 november en woensdag 22 november. Dit is de derde en laatste sessie van een reeks van drie workshop namiddagen.

Tijdens deze workshop richten we ons op de voordelen van een plantaardig voedingspatroon voor het milieu en de gezondheid. Je ontdekt niet alleen hoe het eten van minder dierlijke producten bijdraagt aan het verminderen van je ecologische voetafdruk, maar ook hoe je je voedingspatroon kan verrijken met plantaardige voedingsmiddelen boordevol voedingsstoffen en smaak. In deze workshop leer je hoe je creatief en circulair kunt koken met seizoensgebonden, plantaardige ingrediënten en hoe je jouw culinaire vaardigheden kunt inzetten om de wereld een betere plek te maken.

In het praktisch gedeelte van de workshop leer je de fijne kneepjes van hoe je jouw eigen creatieve draai kunt geven aan klassieke gerechten. Samen bereiden we namelijk een gevarieerd, volledig plantaardig 3-gangenmenu dat zowel duurzaam als heerlijk is.

Als voorproevertje op deze workshopreeks kan je je inschrijven op de gratis lezing ‘Wees een held met voeding’. Deze gaat door bij Avansa Brugge op woensdag 4 oktober 2023 van 19u tot 21u30. We bedanken je dat je je hiervoor op voorhand inschrijft; zo ben je zeker van jouw zero waste hapje en drankje!

Zowel Sam Serveert als Avansa Brugge zijn tegen sociale uitsluiting. Daarom voorzien we ook een sociale inschrijvingsprijs. Lees er hier meer over.

Organizers

Sam Serveert
Avansa Brugge
Brugs Food Lab

Venue

Avansa Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
Brugge, 8000
+ Google Map
View Venue Website