In deze workshop ‘Kimchi & Co’ leg ik de basisprocessen uit van de eeuwenoude methode die fermentatie is en hoe je deze techniek kunt inzetten om voedselverspilling tegen te gaan. Geen voorkennis nodig!
Zoals in elk van mijn workshops werken we met lokale, biologische en waarschijnlijk geredde seizoensgebonden ingrediënten. Hiermee maken we onze eigen plantaardige kimchi en een verrassings ferment. Beide neem je uiteraard mee naar huis, samen met een inspiratiefiche rond heerlijke combinaties.
Via fermentatie breng je niet alleen meer smaak in jouw keuken. Gefermenteerd voedsel zorgt er ook voor dat je op een natuurlijke manier probiotica binnenkrijgt. Zo hoef je geen extra euro’s te spenderen aan supplementen met dezelfde werking. Want: onze darmen zijn ons tweede brein. Als je die gelukkig houdt, kun je niet anders dan ook zelf genieten van een flinke portie geluksgevoel.
Wat mag je verwachten?
1. uitleg basisprocessen van fermentatie
2. toelichting van de verschillende manieren om te fermenteren
3. grote keuze uit biologische ingrediënten
4. professionele begeleiding en individuele aandacht bij het maken van beide zelfgemaakte fermentaties
5. hand-out met enkele recepten en inspiratie rond hoe je jouw gefermenteerde creaties gebruikt in gerechten
Kom jij ook mee genieten? Aarzel dan niet en schrijf je nu al in: deze workshop wordt doorgaans goed ‘gesmaakt’ en er is maar plek voor 12 deelnemers. Snel beslissen om meer te weten te komen over gefermenteerde – en dus gezondere – voeding én zelfgemaakt lekkers mee naar huis te nemen is dus de boodschap.
Inschrijven kan via het SPOT WORKSHOPS platform via deze link.
Van harte welkom!
Sam