Wil je af & toe zero waste tips, een gratis recept, uitnodigingen voor een workshop ontvangen?
Vul hieronder dan even je naam en e-mailadres in
Ook dit jaar neem ik opnieuw deel aan de super sfeervolle Geschenkenbeurs van de Steinerschool in Brugge. Troeven van de deelnemers? Ambachtelijkheid, duurzaamheid, ecologisch, lokaal én zoveel mogelijk zero waste. Daar mag Sam Serveert gewoon niet ontbreken.
Wat ik mee breng?
Ongetwijfeld een heleboel gezond snoepfruit: biologisch fruit met een hoek af, langzaam en op lage temperatuur gedroogd in de droogovens. Maar ook mijn ondertussen befaamde wilde giststarters op basis van biologische gember en kurkuma, waar je natuurlijk sprankelende drankjes mee kan maken. Een superactieve Scoby om zelf je Kombucha te fabriceren. Waterkefirbloemetjes die jou nog een andere manier aanreiken om met zelfgemaakte, gezonde drankjes te experimenteren. En ‘raw siropen’ om (h)eerlijke smaken aan jouw drankjes te geven.
Daarnaast de DIY setjes om zelf thuis snoepfruitjes te maken in aantrekkelijke berenvormpjes en heerlijke Zweedse natuurhoning die m’n vrienden maken in Asnen, een natuurpark in Zuid Zweden. Waar ik ook een eigen creatie mee maakte: frambozenhoning om duimen en vingers bij af te likken. Ik macereerde hiervoor de Zweedse honing met m’n zelfgemaakt framboospoeder, gewonnen uit geredde biologische framboospulp van op Fruitbos in Zedelgem.
Allemaal aangevuld met creaties geboren uit het aanbod en de inspiratie van het moment.