Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop Kombucha & Co

23 september *09:30 - 12:30

€49

In deze 3 uur durende workshop Kombucha & Co leren we hoe we de meest unieke Kombucha’s brouwen. Je leert niet alleen de basics over eerste en tweede fermentaties, maar ook hoe je een Kombucha zwam (SCOBY) verzorgt zodat jij jouw leven lang zelf deze heerlijke probiotische drank kan maken die goed voor je darmflora zorgt. We degusteren ook andere gefermenteerde drankjes die Sam maakt, zoals de Sampagne op basis van wilde gist van gember, kurkuma of dennennaalden, waarbij ze het verschil uitlegt tussen de fermentatie methodes.

Dankzij de techniek die jij je eigen maakt, creëer jij jouw eigen signatuur Kombucha’s met ontzettend veel mogelijke smaakcombinaties. Denk maar aan brandnetel, paardenbloem, madeliefjes, tijm, citroenmelisse, citroengras, citroenverbena, munt, tulsi (heilige basilicum), salie…Maar je kan ook werken met bloemen zoals ongewassen (!) magnoliabloemen, Japanse Duizendknoop (jawel!), rozenblaadjes, seringen… Natuurlijk respecteren we de natuur en gaan we aan de slag met seizoensfruit, -kruiden en groenten.

Eenmaal je de smaak te pakken hebt, zal je popelen om aan een volgend smaakexperiment te beginnen. Gegarandeerd verbluf jij binnenkort niet alleen jezelf en je familie, maar al je gasten met jouw zelfgemaakte Kombucha’s, die je trouwens ook kan gebruiken om de heerlijkste mocktails en cocktails mee te maken.

Ben je nieuwsgierig naar hoe dit allemaal gaat? Schrijf je dan vandaag nog in op de workshop KOMBUCHA & CO: het aantal plaatsen is beperkt.

Inbegrepen in deze workshop zijn:

  • uitgebreide en interactieve degustatie van Kombucha’s en verschillende ‘wild’ gefermenteerde drankjes
  • Kombucha zwam (SCOBY) + moedervloeistof in pot om thuis mee aan de slag te gaan
  • gedetailleerde uitleg rond voeding & verzorging van de SCOBY
  • inspiratie om je SCOBY’s te verwerken in ander lekkers (= geen verspilling!)
  • je eigen signatuursmaak op basis van biologische (geredde) ingrediënten en Sam’s huisgemaakte fruitpoeders, gedroogd fruit / kruiden, Cheongs, Shrubs, …
  • 1 beugelfles
  • Sam Serveert’s expertise
  • uitgebreide mogelijkheid tot vragen stellen
  • mogelijkheid om een doe-het-zelf pakket aan te kopen (voor jezelf of als inspirerend geschenk)
  • smaakinspiratie om thuis verder te kunnen experimenteren
  • verzekering

Wat breng je zelf mee?

  • maatbeker
  • trechter
  • snijplank
  • scherp keukenmesje
  • keukenschort
  • groenten, kruiden en/of fruit uit eigen tuin (omdat het gewoon plezant is te werken met wat je zelf oogst. Dit is optioneel)

Warme groet en tot gauw,
Sam

Organizer

Sam Serveert
Phone
0486/796497
Email
samserveert@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Social Bar Pannenhuis
Zandstraat 2
Brugge, 8200
+ Google Map