In deze 3 uur durende workshop Kombucha & Co leren we hoe we de meest unieke Kombucha’s brouwen. Je leert niet alleen de basics over eerste en tweede fermentaties, maar ook hoe je een Kombucha zwam (SCOBY) verzorgt zodat jij jouw leven lang zelf deze heerlijke probiotische drank kan maken die goed voor je darmflora zorgt. We degusteren ook andere gefermenteerde drankjes die Sam maakt, zoals de Sampagne op basis van wilde gist van gember, kurkuma of dennennaalden, waarbij ze het verschil uitlegt tussen de fermentatie methodes.
Dankzij de techniek die jij je eigen maakt, creëer jij jouw eigen signatuur Kombucha’s met ontzettend veel mogelijke smaakcombinaties. Denk maar aan brandnetel, paardenbloem, madeliefjes, tijm, citroenmelisse, citroengras, citroenverbena, munt, tulsi (heilige basilicum), salie…Maar je kan ook werken met bloemen zoals ongewassen (!) magnoliabloemen, Japanse Duizendknoop (jawel!), rozenblaadjes, seringen… Natuurlijk respecteren we de natuur en gaan we aan de slag met seizoensfruit, -kruiden en groenten.
Eenmaal je de smaak te pakken hebt, zal je popelen om aan een volgend smaakexperiment te beginnen. Gegarandeerd verbluf jij binnenkort niet alleen jezelf en je familie, maar al je gasten met jouw zelfgemaakte Kombucha’s, die je trouwens ook kan gebruiken om de heerlijkste mocktails en cocktails mee te maken.
Ben je nieuwsgierig naar hoe dit allemaal gaat? Schrijf je dan vandaag nog in op de workshop KOMBUCHA & CO: het aantal plaatsen is beperkt.
Inbegrepen in deze workshop zijn:
Wat breng je zelf mee?
Warme groet en tot gauw,
Sam