Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

17e eeuws koken in De Keuken van Fontain

9 oktober, 2024

De keuken van Fontain

Welkom bij een unieke culinaire ervaring die geschiedenis en gastronomie samenbrengt! De Keuken van Fontain nodigt alle hobbykoks, foodies, en culinaire liefhebbers uit om deel te nemen aan een reeks speciale evenementen in de historische Sint-Godelieveabdij.

Maar eerst ga ik als lid van het Brugs Food Lab zelf aan de slag om een recept te ontwikkelen, geïnspireerd op het dieet van de Benedictijnse zusters in de 17e eeuw, een voornamelijk plantaardig dieet met bijzonder veel peulvruchten.

Naast mij nemen nog andere leden van het Brugs Food Lab deel, waardoor we een gamma aan lekkers zullen kunnen aanleren: brood, bier, koffie, hapje, dessert, kombucha, taart, wafel, sap, … De recepten hiervan worden op 9 en 10 oktober simultaan aangeleerd aan hobbykoks die zich inschrijven voor de Keuken van Fontain.

Wat kun je verwachten?

Hobbykoks en foodies die hun kookvaardigheden naar een hoger niveau willen tillen, kunnen zich inschrijven om op 9 en 10 oktober te leren koken met eeuwenoude recepten en ingrediënten geïnspireerd door de benedictijnen zusters uit de 17e eeuw. Onder begeleiding van chefs ontdek je de culinaire geheimen van de abdij. Doe mee met onze open keukendag met begeleiding, waar je niet alleen nieuwe kooktechnieken leert, maar ook de geschiedenis tot leven brengt in je gerechten. Een perfecte kans om je passie voor koken te delen en te groeien in een inspirerende omgeving!

OF

Ben je eerder een Bourgondische liefhebber van lekker eten en geïnteresseerd in culinaire geschiedenis? Kom dan op zaterdagen 9 en 23 november naar deproeftuinen in de Sint-Godelieveabdij. Proef heerlijke creaties van hobbykoks en foodies, bereid met traditionele ingrediënten en geïnspireerd door historische recepten. Elke proeftuin wordt begeleid door voedselarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh, die de verhalen achter de gerechten deelt en je meeneemt op een reis door de tijd. Geniet van deze unieke kans om de smaken van het verleden te ervaren en deel te nemen aan een bijzonder culinair avontuur.

Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van een historisch en gastronomisch avontuur. Tot snel bij De Keuken van Fontain!

Jij ben er toch ook bij?

Details

Date:
9 oktober, 2024
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.brugsfoodlab.be/dekeukenvanfontain

Organizer

Brugs Food Lab

Venue

Sint-Godelieveabdij
Boeveriestraat 49
Brugge, 8000
+ Google Map