In deze workshop leren we hoe we zowel Kombucha als mousserende drankjes maken op basis van de wilde gisten die van nature aanwezig zijn op de ingrediënten die we zullen gebruiken. Je leert niet alleen de basics over eerste en tweede fermentaties, over wilde gisten, maar ook hoe je een Kombucha zwam (SCOBY) verzorgt zodat jij jouw leven lang zelf deze heerlijke probiotische drank kan maken. We proeven ook van andere gefermenteerde drankjes, zoals waterkefir, Kvass en andere wilde gist creaties op basis van gember, kurkuma en dennennaalden.
Dankzij de techniek die jij je eigen maakt, creëer jij jouw eigen natuurlijke koolzuurhoudende drankjes met ontzettend veel mogelijke smaakcombinaties. Denk maar aan brandnetel, paardenbloem, madeliefjes, tijm, citroenmelisse, citroengras, citroenverbena, munt, tulsi (heilige basilicum), salie…Maar je kan ook werken met bloemen zoals ongewassen (!) magnoliabloemen, Japanse Duizendknoop (jawel!), rozenblaadjes, seringen…
Eenmaal je de smaak te pakken hebt, zal je popelen om aan een volgend smaakexperiment te beginnen. Gegarandeerd verbluf jij deze zomer al je gasten met jouw zelfgemaakte mousserende drankjes, die je trouwens ook kan gebruiken om de heerlijkste mocktails en cocktails mee te maken.
Ben je nieuwsgierig naar hoe dit allemaal gaat? Schrijf je dan vandaag nog in: het aantal plaatsen is beperkt.
Inbegrepen in deze workshop zijn:
Wat breng je zelf mee?
Warme groet en tot gauw,
Sam