Loading Events

« All Events

Workshop Kombucha & andere ‘wilde’ sprankeldrankjes

23 september *09:30 - 12:30

€49

In deze workshop leren we hoe we zowel Kombucha als mousserende drankjes maken op basis van de wilde gisten die van nature aanwezig zijn op de ingrediënten die we zullen gebruiken. Je leert niet alleen de basics over eerste en tweede fermentaties, over wilde gisten, maar ook hoe je een Kombucha zwam (SCOBY) verzorgt zodat jij jouw leven lang zelf deze heerlijke probiotische drank kan maken. We proeven ook van andere gefermenteerde drankjes, zoals waterkefir, Kvass en andere wilde gist creaties op basis van gember, kurkuma en dennennaalden.

Dankzij de techniek die jij je eigen maakt, creëer jij jouw eigen natuurlijke koolzuurhoudende drankjes met ontzettend veel mogelijke smaakcombinaties. Denk maar aan brandnetel, paardenbloem, madeliefjes, tijm, citroenmelisse, citroengras, citroenverbena, munt, tulsi (heilige basilicum), salie…Maar je kan ook werken met bloemen zoals ongewassen (!) magnoliabloemen, Japanse Duizendknoop (jawel!), rozenblaadjes, seringen…

Eenmaal je de smaak te pakken hebt, zal je popelen om aan een volgend smaakexperiment te beginnen. Gegarandeerd verbluf jij deze zomer al je gasten met jouw zelfgemaakte mousserende drankjes, die je trouwens ook kan gebruiken om de heerlijkste mocktails en cocktails mee te maken.

Ben je nieuwsgierig naar hoe dit allemaal gaat? Schrijf je dan vandaag nog in: het aantal plaatsen is beperkt.

Inbegrepen in deze workshop zijn:

  • interactieve degustatie van verschillende ‘wild’ gefermenteerde drankjes
  • Kombucha zwam (SCOBY) + moedervloeistof in pot om thuis mee aan de slag te gaan
  • je eigen signatuursmaak op basis van biologische (geredde) ingrediënten en Sam’s huisgemaakte fruitpoeders, gedroogd fruit / kruiden, Kôso’s en Cheongs, …
  • 1 beugelfles
  • Sam Serveert’s expertise
  • uitgebreide mogelijkheid tot vragen stellen
  • mogelijkheid om doe-het-zelf pakketten aan te kopen (voor jezelf of als inspirerend geschenk)
  • gedetailleerde uitleg rond voeding & verzorging van de SCOBY
  • receptideeën om thuis verder te kunnen experimenteren
  • verzekering

Wat breng je zelf mee?

  • maatbeker
  • trechter
  • snijplank
  • scherp keukenmesje
  • keukenschort

Warme groet en tot gauw,
Sam

Organizer

Sam Serveert
Phone
0486/796497
Email
samserveert@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Social Bar Pannenhuis
Zandstraat 2
Brugge, 8200
+ Google Map